Petitfours - E-boetiek voor kleine mensen (0 tot 14 jaar)
Wild kinderkledij

Wild

WILD (©2007) heet niet voor niets WILD: voor de prints van onze kinderkleding collectie wordt letterlijk naar de natuur gekeken.
De missie van WILD is om te laten zien hoe mooi de natuur is en daarmee de natuur weer dichter bij de mensen te brengen: we moeten de natuur bewonderen en beschermen.

Nature is precious! Onze grootste inspiratiebron is de natuur, dus voor ons is een zo verantwoord mogelijk productieproces met respect voor mens & milieu vanzelfsprekend. WILD maakt gebruik van een geavanceerde digitale print techniek  die vele malen minder belastend is voor het milieu dan de traditionele printtechnieken. Voor digital printing is aanzienlijk minder water & energie nodig en er ontstaat bovendien geen verafval. De inkten zelf zijn hoogwaardig, en niet minder belangrijk de dierenprints blijven na het wassen vol van kleur.

Daarnaast wordt WILD dichtbij huis geproduceerd: alle toeleveranciers van WILD bevinden zich in Europa en worden regelmatig door ons bezocht. Daarom staat in ons label: Dutch design made in Europe. Zo houden wij met eigen ogen zicht op de kwaliteit van productieproces en van onze collectie.

WILD heeft onlangs het Oeko-tex label verkregen. Dit betekent dat ieder facet in de productie van WILD kinderkleding voldoet aan de kwaliteits- en duurzaamheidseisen die dit keurmerkt oplegt, maar ook bijvoorbeeld dat kinderarbeid uitgesloten is. De strenge Oeko-tex eisen schrijven voor dat er geen schadelijke chemicaliën in de stoffen of prints zitten, dat er verantwoord met water wordt omgegaan tijdens de productie, maar ook dat de arbeiders die de kleding maken prettig en gezond kunnen werken. Meer info vind je op http://www.centexbel.be/nl/oeko-tex-en-menselijke-ecologie.